add another layer of dipped savoiardis, topped with remaining of cream and sprinkle again.
,הי
הנה מתכון קל וטעים לטירמיסו- קינוח איטלקי של שכבות קפה ווניל
:רכיבים
שש ביצים מופרדות
כוס סוכר בשני חצאים
שתי כפיות תמצית וניל
כ500 גר' גבינת מסקרפונה
כחבילה וחצי בישקוטים
כשתי כוסות קפה אספרסו- כוסות ולא מנות
ליקר אמרטו- אפשר ליקר שוקולד או ברנדי במקום
פולי קקאו גרוסים- אפשר אבקת קקאו רגילה
אבקת נוגט- לא חייבים
:הכנה
מקציפים חלבונים תוך הוספה הדרגתית של חצי מהסוכר עד לקצף רך ויציב. מניחים בצד
מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר, מוסיפים את הוניל והמסקרפונה- לתערובת תפוחה ואחידה
מקפלים את החלבונים לתוך החלמונים
מערבבים את הקפה עם הליקר. טובלים את הבישקוטים בקפה- לא יותר משתי שניות שלא יהיו רטובים ורכים מדי, ומסדרים בתחתית תבנית ההגשה
יוצקים מעל כחצי מהקרם ובוזקים קקאו ונוגט- אם משתמשים באבקת קקאו, משתמשים בנפה/מסננת קטנה
חוזרים עם עוד שכבה של בישקוטים טבולים, יתרת הקרם ועוד נוגט וקקאו
מקררים לפחות ל3 שעות- עדיף להכין יום לפני ההגשה
(נזכרתי לצלם רק כשנשארה חתיכה קטנה בתבנית)
No comments:
Post a Comment